Den sesterství ve Volyni

Letos jsme se rozhodly oslavit tento významný den poněkud netradičně, a tak jsme v sobotu 22.2.2020 vyrazily do Volyně. Ubytovaly jsme se v místní skautské klubovně. Nejdříve jsme vyrazily na menší procházku za město, až jsme došly ke krásné kapli Anděla Strážce, odkud byl znamenitý výhled na Volyni. Po cestě jsme si zahrály několik her. Po návratu do klubovny jsme si daly svačinu a čaj, který pro nás mezitím připravily Píďa s Matyldou, vedoucí, které se na této výpravě zhostily role kuchařek a zpříjemnily nám tak celý pobyt.

Odpolední program se letos zaměřil na jedinečnost a rozmanitost každého z nás, ale i na věci, které máme společné a které nás pojí. Po výborné večeři proběhl slavnostní program, kdy naši nováčci dostali světluškovské a skautské šátky. Také se rozdávaly nášivky, jedna pro naši zdravotnici Sousedku a třikrát Orlí pera pro trojici skautek, které splnily tuto zkoušku na minulém táboře. Došlo i na slavnostní jmenování rádce a dvou podrádců u naší skautské družiny Pišťuch. Nakonec se dostalo i na naše vedoucí, dvě z dospělých a dvě rangers obdržely zbrusu nové šátky, které se začaly používat jen před několika měsíci. A na závěr večera zazněla skautskou klubovnou ve Volyni naše skautská hymna na počest našeho zakladatele Roberta Baden-Powella a jeho ženy Olave, která se zasloužila o vznik dívčího skautingu.

Druhý den nás čekalo už jen balení a návrat do Vimperka. Myslím, že jsme si všichni tuto netradiční výpravu užily a doufám, že se opět všichni setkáme i příští rok při příležitosti oslav tohoto významného dne.

Zapsala: Betty

https://rolnicky-vimperk.rajce.idnes.cz/1.album_-_sifra_2